Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΕΝΑ ΠΡΩΪΜΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΟΠΕΡΑΣ ΤΟΥ GIUSEPPE VERDI ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ του Γιώργου Καρρέρ



Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ «I LOMBARDI ALLA PRIMA CROCCIATA» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ SAN GIACOMO ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1845-1846.
Το έργο αυτό του Giuseppe Verdi ανέβηκε για πρώτη φορά από την σκηνή του Teatro all Scala του Μιλάνου στις 11 Φεβρουαρίου 1843. 
Στην Κέρκυρα ανέβηκε περίπου δύο χρόνια αργότερα (περίοδος 1845-1846) προτού ακόμη ν’ ανεβή σε άλλα μεγάλα θέατρα της Ευρώπης.
 Ενδεικτικά στο Λονδίνο ανέβηκε στις 12 Μαΐου 1846, στη Νέα Υόρκη στις 3 Μαρτίου 1847 και στο Παρίσι (στη γαλλική εκδοχή Jerusalem) στις 26 Νοεμβρίου 1847.

Για την παράσταση της Κέρκυρας τυπώθηκε από τον εκδοτικό οίκο του Giovanni Ricordi το εικονιζόμενο ιδιαίτερο φυλλάδιο με το κείμενο του έργου και τους συντελεστές της παραστάσεως.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τρίτη σελίδα όπου αναγράφονται οι λοιποί συντελεστές της παραστάσεως και κυρίως οι εξάρχοντες στα διάφορα όργανα της ορχήστρας, μεταξύ των οποίων και πολλοί γηγενείς Κερκυραίοι μουσικοί. Αξιοσημείωτη και η παρουσία στα χάλκινα πνευστά δύο μελών της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας (Bandisti della Nobile Societa Filarmonica) που καλούντο πολλές φορές να συμπληρώσουν την ορχήστρα του θεάτρου.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου