Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ;

 





Ευθεία επίθεση του τ.Αντιδημάρχου Λευκάδας Γιώργου Φίλιππα στο Μεγανήσι

Για να καλύψει και τις δικές του πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην Λευκάδα

Μιλώντας στο τελευταίο  Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας στην απολογιστική συνεδρίαση σχετικά με τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το νησί αναρωτήθηκε

Πόσο νερό παίρνει το Μεγανήσι από τη γεώτρηση στο Κολώνι; Γνωρίζει η δημοτική αρχή;

Μέσα σε ένα χρόνο πήραν 400.000 κυβικά. Θέλω να μου εξηγήσετε σε πόσο πληθυσμό αντιστοιχεί αυτό, με 200 λίτρα ανά άτομο σημαίνει ότι έχουμε 10.000 κόσμο σε μόνιμη βάση.

Μάλιστα, από 13-18 Ιουνίου υπήρξε κατανάλωση 8.860 κυβικών, δηλαδή 1.780 κυβικά την ημέρα.

Θ αναλάβουμε λοιπόν εμείς να του δώσουμε την απάντηση, το Μεγανήσι παίρνει και πληρώνει στην Λευκάδα βάσει συμφωνίας( Δάγλα-Δρακονταειδή)  το νερό που δικαιούται να πάρει , έχει επενδύσει επί δημαρχίας Παύλου Δάγλα τουλάχιστον πεντε εκατομμύρια για την αλλαγή των δικτύων εντός κι εκτός Μεγανησίου, δεξαμενές, αντλίες κτλ.

Ο κ. Φίλιππας και η πολιτική του παρέα οφείλουν ν απαντήσουν στους Λευκαδίτες πόσα πληρώνει ο Σκορπιός  για τις τρεις γεωτρήσεις που αντλούνται από την ίδια περιοχή και πως ο ίδιος και η παράταξη του φρόντισαν να σκαφτούν κάθετα οι δρόμοι του Νυδριού χωρίς έξοδα διέλευσης .

Την μισή σπουδή για την ύδρευση εάν έδειχναν για την ύδρευση και τους αγωγούς της Λευκάδας , σήμερα δεν θα είχαμε αυτήν την εικόνα.

Όσο για το ΙΓΜΕ και τις υποδείξεις του για υπεράντληση των γεωτρήσεων, την αναλογία δηλαδή πληθυσμού / άντλησης , νομίζω ότι συννενοηθήκαμε από που πρέπει να βάλουν αρχή!

Πηγή: meganisinews.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου