Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΨΑΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!!!

 

Υδραγωγείο στις Μπενίτσες που κατασκευάστηκε 
επί αγγλικής κατοχής



Τόσο στην Κέρκυρα όσο και στη Λευκάδα, η καθυστέρηση λήψης μέτρων και δρομολόγησης λύσεων σε ένα πρόβλημα που είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια και όλα έδειχναν την πορεία που θα ακολουθήσει, φαντάζει τώρα πολύ απειλητικό και επείγον, αλλά και δύσκολο στο να επιλυθεί άμεσα με έργα και παρεμβάσεις, έστω και προσωρινού χαρακτήρα, να έπρεπε να έχουν ληφθεί… χθες!
Στην Κέρκυρα, πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή σε συνεργασία με τους δημάρχους αλλά και παρεμβάσεις στην κεντρική κυβέρνηση, αναζητά πλέον “δρόμους” με αγωγό από την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ στη Λευκάδα, ο υπάρχον αγωγός που τροφοδοτεί το νησί (αλλά και πόλεις της Ηπείρου και της Ακαρνανίας) θυμίζει περισσότερο… σουρωτήρι παρά σωλήνα και οι δήμαρχοι της περιοχής συναντήθηκαν για να συντονιστούν ώστε να βρεθεί βραχυπρόθεσμη αλλά και μεσοπρόθεσμη λύση!

Είπε ναι ο Μητσοτάκης σε προοπτική νερού από το Γαλάζιο Μάτι!

 

Στην Κέρκυρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Περιφερειάρχης έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης ενώ έχει πάρει το “πράσινο φως” για τη διερεύνηση της λύσης εισαγωγής νερού από τις πηγές στο Γαλάζιο Μάτι της Αλβανίας.
Ωστόσο, οι εκτιμήσεις των παραγόντων της Περιφέρειας είναι ότι φαντάζει πιο εφικτό να αξιοποιηθούν με άντληση και μεταφορά του νερού, υδάτινοι πόροι στη Θεσπρωτία και, ειδικότερα, σε πηγές που βρίσκονται απέναντι από την Κέρκυρα, βόρεια της Σαγιάδας.
Μάλιστα, θα μπορούσε να υπάρξει διαπεριφερειακή και διαδημοτική συνεργασία με την παροχή αντισταθμιστικών ωφελειών από πλευράς Κέρκυρας και ΠΙΝ προς τις περιοχές από τις οποίες θα αντληθεί το νερό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Τρεπεκλής ήδη έχει έρθει σε επαφή με στελέχη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (πρώην ΙΓΜΕ) για να διερευνηθούν οι δυνατότητες και της μίας και της άλλης λύσης, ενώ και από πλευράς κυβέρνησης είναι θετικοί οι αρμόδιοι παράγοντες στο να συμβάλλουν στη χρηματοδότηση, πόσο μάλλον μετά το οριστικό “άκυρο” που έριξε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη λύση των φραγμάτων στη βόρεια Κέρκυρα.

Πηγή: corfupress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου