Υλικά
4 μεγαλούτσικες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
αλάτι και πιπέρι
1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό (ή χυμός λεμονιού)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο*
4 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (σε γλαστράκια ή σε ματσάκια, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε ενημερωμένα μανάβικα) ή 2 κουτ. γλυκού ξερό (σε μπαχαράδικα) ή, αν δεν βρείτε, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες, τις σκουπίζουμε και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο μία-μία. Καθαρίζουμε και τα κρεμμύδια από τα εξωτερικά φλούδια και τα τυλίγουμε και αυτά ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στη 1 ώρα. Τα κρεμμύδια θα ψηθούν πριν από τις πατάτες. Κρατώντας μια πετσέτα για να μην καούμε, τα ζουλάμε ελαφρώς. Όταν υποχωρεί, τα βγάζουμε.
Αφού ψηθούν, κόβουμε τις πατάτες σε χοντρούτσικες ροδέλες, τις βάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε και τα κρεμμύδια προσεχτικά στη μέση και τα βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Σκορπίζουμε πάνω τα βότανα και το ροζ πιπέρι και περιχύνουμε με το λαδόξιδο. Σερβίρουμε ζεστά. Συνοδεύουμε με ελιές και τουρσιά της αρεσκείας μας.
*Αν δεν θέλουμε να φάμε λάδι, το αντικαθιστούμε με 2 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας πετιμέζι.
ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
πηγή:http://cheftelemachus.blogspot.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου