Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ!

Τι γίνεται με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων;
Τελικά ποιοί την αγαπάνε πραγματικά και ποιοί όχι;
Θυμάμαι ότι όταν μάθανε κάποιοι για πρόταση περί της διάλυσης της,άρχισαν να κλαίνε γοερά!
Μέχρι εδώ καλά!
Σιγά σιγά όμως,διαπιστώνουμε ότι κάποιοι λέγοντας ότι θέλουν να διατηρηθεί η Περιφέρεια,δεν εννοούν αυτό που λένε,αλλά απλώς θέλουν να είναι η Κέρκυρα έδρα της Περιφέρειας και τίποτε άλλο!
Οταν εμείς της ''Επτανήσου Πολιτείας'' φωνάζουμε ότι πρέπει η Περιφέρεια να παραμείνει ως έχει και μάλιστα να επιστρέψουν και τα Κύθηρα, δεν εννοούμε για να είναι η Κέρκυρα πρωτεύουσα,αλλά γιατί υπάρχει η ιστορική συνέχεια.
Γιατί ο Επτανησιακός Πολιτισμός έχει την ιδιαιτερότητά του και υπάρχει κίνδυνος αφανισμού,αν αφομοιωθεί η μεν Κέρκυρα στην Ηπειρο,τα δε υπόλοιπα νησιά στην Δυτ.Ελλάδα!
Ομως βλέπω ότι η πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία, των υποψηφίων Περιφερειαρχών,προέρχεται από τον βορρά του Ιονίου Αρχιπελάγους και όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ΕΓΚΡΙΤΟΣ δημοσιογράφος ''βλέπουν'' τα νησιά του νότου με κυάλια!
Δεν καταδέχτηκαν να έρθουν στην Ζάκυνθο και να έχουμε ένα debate στο IONIAN CHANNEL για να τους δούμε σε έναν ζωντανό διάλογο!
Μήπως ήρθε ο καιρός τα νησιά του Νότου να δώσουν μια ΗΧΗΡΗ απάντηση σε όσους μας θεωρού κατώτερους;
Μήπως ήρθε ο καιρός η Ιθάκη,η Λευκάδα,η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος να αποφασίσουν να δείξουν ότι είναι νησιά ζωντανά με ανθρώπους ισότιμους με αυτούς του Βορρά;
Βέβαια οι καλλιεργημένοι Κερκυραίοι οι οποίοι είναι και οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ δεν δέχονται αυτού του είδους τους διαχωρισμούς και θα ψηφίσουν έτσι ώστε να πάρουν απάντηση οι αρρωστημένοι τοπικιστές!

Με τιμή
Γρηγόρης Λουρεντζάτος



Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου