Περιγραφή
Παροδοσιακή κρέμα της Ιθάκης με καλαμποκάλευρο. Τρώγεται ζεστή ,τις κρύες μέρες του χειμώνα.Τι χρειαζόμαστε:
- 2 κούπες τσαγιού νερό
- 1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
- 3 φλ. του καφέ σταφίδα μαύρη
- 6 κουτ. σ. ζάχαρη
- 1 1/3 φλ. αλεύρι καλαμποκίσιο
- κανέλλα (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Σερβίρει
4 άτομα
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε το νερό με τις σταφίδες σε μέτρια θερμοκρασία 5-6 λεπτά.
- Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με σύρμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Σερβίρουμε σε μπωλ και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
'Ισως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω ή λιγότερο, ανάλογα με τη ποιότητα του καλαμποκάλευρου.
Διαβάστε περισότερο: Πουλέντα http://www.sintagespareas.gr/sintages/poulenta.html#ixzz2g1afSnK3
γάλα η μαμά της Κάθυς και του Τάκη Τόκκα δεν έβαζαν! ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΑπάντησηΔιαγραφή