Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ''ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ"



ΟΣΟΙ ΤΟ ΧΑΛΚΕΟΝ ΧΕΡΙ
ΒΑΡΥ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ
ΖΥΓΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΣ ΕΧΩΣΙΝ
ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Τα Επτάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της  Ελληνικής συνείδησης,από την ανατολή της εθνικής ταυτότητας στα Ομηρικά έπη,μέχρι τις μέρες μας.
Είναι το μοναδικό τμήμα του Ελληνικού χώρου,που συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά και αδιαλείπτως στις διεργασίες της Ευρωπαϊκής εξέλιξης,χωρίς να έχει υποστεί τις συνέπειες του οθωμανικού ή του παπικού σκοταδισμού.
Πολίτες του κόσμου εδώ και αιώνες,οι Επτανήσιοι μεταλαμπάδεψαν τον Δυτικό πολιτισμό στον ελλαδικό χώρο,προσαρμοσμένο φυσικά στα μέτρα μας.Είμαστε Δυτικοί Ελληνες που πιστεύουμε στην ''καθ'ημάς Δύση'',
αλλά σεβόμαστε τους συμπατριώτες Ελληνες που πιστεύουν στην ''καθ'ημάς Ανατολή'' και όλοι μαζί συμπλέουμε
για το καλό της Πατρίδας μας!
Εδωσαν και δίνουν τα Ιόνια νησιά, πλειάδα προσωπικοτήτων στο Εθνος,με κορυφαίο πάντα, τον Ομηρικό Οδυσσέα,που αναζητά όπως όλοι εμείς,διαρκώς την Ιθάκη του!
Επτανήσιοι στην καταγωγή,αλλά κυρίως στο πνεύμα και στην σκέψη,δημιουργήσαμε έναν φορέα πολιτιστικής,ιστορικής και ιδεολογικής έκφρασης, με επτά προτεραιότητες:
1. Την έρευνα και διάδοση της ιστορίας,λαογραφίας και γενικά της 
πνευματικής κουλτούρας του Ιονίου χώρου
2. Την συντήρηση και διάδοση της Επτανησιακής ντοπιολαλιάς
3. Την προβολή κάθε είδους δημιουργίας που αφορά στα Επτάνησα και την ένταξη της τοπικής ιστορίας μας, στα σχολικά βιβλία αναλυτικά,όπως της αρμόζει
4. Την ανάπτυξη στενών σχέσεων μεταξύ των μελών της ομάδας και κυρίως την έμπρακτη αλληλοβοήθεια σε κάθε περίπτωση ανάγκης.Συνεργαζόμαστε και σεβόμαστε κάθε κίνηση Επτανησίων για το καλό των νησιών μας
5. Την προώθηση των δικαίων αιτημάτων των Επτανησίων για ισότιμη παρουσία στο εθνικό γίγνεσθαι
6. Την αντιμετώπιση των νησιών μας ως ενιαίο σύνολο και όχι ως ξεχωριστές μονάδες.Η τεράστια νησιωτική Ιόνιος επικράτεια αντιμετωπίζεται από εμάς,σαν μια αδιαίρετη ολότητα.Κάθε βράχος του νησιωτικού συμπλέγματος των Ιονίων είναι κομμάτι της ψυχής μας και της καρδίας μας.Στόχος μας είναι η διατήρηση και διάδοση της Επτανησιακής συλλογικής μνήμης.
7. Την καθιέρωση της σημαίας της Επτανήσου Πολιτείας ως συμβόλου τιμής και μνήμης, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Μέλη της ομάδας γίνονται πολίτες έλκοντες την καταγωγή τους από τα Ιόνια νησιά,ακόμα και αν ζουν μακριά από τον φυσικό χώρο τους και κυρίως έχουν Επτανησιακή σκέψη,φρόνημα και συνείδηση,αλλά και γενικότερα ''οι μετέχοντες της Επτανησιακής παιδείας και κουλτούρας''
Κάθε μέλος της ομάδας,απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και του σεβασμού των υπολοίπων μελών με πλήρη προστασία της προσωπικότητας και της ιδιαιτερότητας του.
Η ομάδα σεβόμενη την ιστορικότητα κάθε νησιού καθώς και την γεωγραφική θέση του,ορίζει μεταφερόμενη την έδρα της σε κάθε νησί ανά έτος,με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων των μελών μας
Σύμβολο της ομάδας είναι η σημαία της ''Επτανήσου Πολιτείας'',του πρώτου ανεξάρτητου στον ελλαδικό χώρο κράτους μετά την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας,που ιδρύθηκε στις 21 Μαρτίου του 1800 και έδωσε πνοή ζωής στον χειμαζόμενο ελληνισμό. Απετέλεσε καταφύγιο και ορμητήριο,κάθε κατατρεγμένου αγωνιστή ιδεών,καθώς και των αγωνιστών της μετέπειτα Ελληνικής Επανάστασης.Υπήρξε « το προοίμιο για την ανάσταση του Ελληνικού Έθνους »,όπως την χαρακτήρισε ο πατέρας του μετέπειτα πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας.
Στο πάνω μέρος της σημαίας αναγράφεται
ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
REPUBBLICA SETTINSULARΕ
και στο κάτω μέρος
21 Μαρτίου Ημέρα Επτανησιακής Υπερηφάνειας.
Για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας υπάρχει συντονιστική επιτροπή με επικεφαλής:
Γρηγόρης Μαρκέτος ιδρυτής
και Δημήτρια Φωκά συνιδρύτρια

Σύντολοι!
Ο Λέοντας της Επτανήσου δεν πέταξε ποτέ μακρυά από τα νησιά μας!
Πάντα βρισκόμαστε κάτω από τα άγρυπνο βλέμμα του και μας προστατεύει με τις φτερούγες του!
Η βόγα με το μπατέλο μας, στα καταγάλανα νερά του Ιονίου είναι δύσκολη,αλλά μας ατσαλώνει!
Με τις σκέψεις αυτές ομόφωνα καθιερώνουμε την 21η Μαρτίου ως ημέρα Επτανησιακής Υπερηφάνειας και φυσικά ως ημέρα εορτασμού της ομάδας μας.
Ο Λεων άρχισε να βρυχάται ξανά!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!
έμβλημα κατοχυρωμένο με την υπ'αριθμό 14.496 15/03/2013 συμβολαιογραφική πράξη στο συμβολαιογραφείο Πατρών Αντρ.Βίτσα-Μαστροκώστα Πατρέως 8-10

1 σχόλιο:

  1. Πολλά εύγε στην υλοποίηση της αρχής. Και αν η αρχή ήταν βουνό να επιτευχθεί, η συνέχεια για "αναμόρφωση" της Ελληνικής Παιδείας με την Επτανησιακή συνείδηση, είναι τα Ιμαλάια. Δύναμη, κουράγια και ατελείωτες ώρες εργασίας....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή