Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά 

30 αχινούς
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Αφού μαζέψουμε αχινούς, μόνο θηλυκούς που έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα, τους πλένουμε πολύ καλά να φύγει η άμμος που μπορεί να έχουν τους ανοίγουμε με το ειδικό εργαλείο η αν δεν το έχουμε τους ανοίγουμε βάζοντας ένα πιρούνι η ένα μαχαίρι στο κέντρο και γυρίζοντάς το κυκλικά σαν να είναι ανοικτήρι αφαιρούμε τα εντόσθια τους.
Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα αυγά τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αρκετό λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Οι αχινοί συνήθως μαζεύονται με το γέμισμα του φεγγαριού γιατί τότε έχουν περισσότερα αυγά και ναθυμάστε ότι δεν είναι όλοι φαγώσιμοι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
πηγή:http://cheftelemachus.blogspot.gr/

σημ.σύνταξης επτανήσου πολιτείας: ο φίλος Καλαμησιάνος(από τον Κάλαμο δηλαδή) Αντώνης,σχολίασε τα εξής  ''όσοι νογάνε να τόνε φάνε,τόνε τρώνε με λίγο λάδι,λεμόνι και με τη ίδια τη θάλασσα που μοσκοβολάει ιώδιο μέσα στο καύκαλο και όχι σε μπολάκια το καθάρισμά του γιένεται με ένα περούνι ανάποδα και όχι με πλύσιμο γιατί τότες φεύγει η μυρουδιά τση θάλασσας την οποία ενώ τσι καθαρίζεις τη φυλάς μεσ'ένα αγγειό , αλλιώτικα δεν ντο φχαριστιέσαι!
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου