Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ 9 ΥΛΙΚΑ της Κατερίνας Γρηγορίου (Θιάκι)

1 κούπα σπορέλαιο
3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι 
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο
1/2 κούπα σταφίδα ξανθή πλυμένη στραγγισμένη και αλευρωμένη.
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα απαλά με το χέρι ή με αναδευτήρα.
Κατόπιν χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το λάδι στο μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.
Σε λαδωμένο ταψάκι νούμερο 28 απλώνουμε το μείγμα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο (ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά. Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ή ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "Θεός 'σχωρέσ' τη μητέρα του Αγίου Φανουρίου"
Categories:

1 σχόλιο:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή