Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ 9 ΥΛΙΚΑ της Κατερίνας Γρηγορίου (Θιάκι)

1 κούπα σπορέλαιο
3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι 
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο
1/2 κούπα σταφίδα ξανθή πλυμένη στραγγισμένη και αλευρωμένη.
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα απαλά με το χέρι ή με αναδευτήρα.
Κατόπιν χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το λάδι στο μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.
Σε λαδωμένο ταψάκι νούμερο 28 απλώνουμε το μείγμα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο (ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά. Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ή ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "Θεός 'σχωρέσ' τη μητέρα του Αγίου Φανουρίου"
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου