Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ο ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΟΣ ΠΟΡΔΟΜΥΛΟΣ του Παναγή Νικολάτου

...πρώτα απ' όλα να πούμε μπράβο στην κοπελιά για την επιτυχία της, ανεξάρτητα αν είναι Αμερικανίδα, Ελληνίδα, Μαροκινή, Ινδή ή από το Άλφα του Κενταύρου. ...αυτό το λησμονήσαμε.
...θυμηθήκαμε όμως να βγάλουμε την είδηση ότι είναι μισή Ελληνίδα (όπως η ίδια λέει) και βιαστήκαμε να την γράψουμε Κεφαλονίτισσα για να πάρουμε κι εμείς λίγη από την λάμψη του μεταλλίου και λίγη από τη δόξα της πρωτιάς.
...ολίγον από γκιουβέτσι. ...για να έχουμε να λέμε, μη στραβωθεί κανένας γαμπρός να μας πάρει τις ξεπάρθενες. ...κανένας τουρίστας να έρθει να του πάρουμε το σκαλπ για μια μερίδα κρεατόπιτα. ...ή κανένας επενδυτής που θα στραβωθεί να ρίξει τους παράδες του στο ευγενές χαλιφάτο μας.
...τα ίδια που κάναμε και πέρυσι αν θυμάμαι καλά, με εκείνον τον Ελληνικής καταγωγής πλην Αμερικάνο πολίτη και πεζοναύτη ήρωα που συνέβαλε στη σύλληψη επικινδύνου "τζιχαντιστή" (κατά δήλωση των αρχών πάντα) στο τραίνο για το Παρίσι.
...δεν σχολιάζω τον τίτλο του άρθρου που την πολιτογράφησε Κεφαλονίτισσα (κατακαημένο Διγαλέτο κι εσύ Κατσαφάνη πως βαστάς;) την ίδια στιγμή που το κείμενο που ακολουθεί αναφέρει τόπο καταγωγής της οικογένειας της την Λευκάδα!! ...αυτά είναι!! ...δεν είχαμε εμείς κατσίκα, κλέψαμε του γείτονα συμπέθερε, αλλά στο πιο πολιτισμένο. ...δεν κλέβουμε κατσίκια ή πρόβατα πια, όπως οι ένδοξοι πρόγονοι μας (ων την μνήμη επιτελούμε), αλλά αθλητές. ...ή μάλλον τη σκιά της λάμψης των μεταλλίων τους.
...πορδόμυλος ανάμεσα σε Ελληνοελληναράδες και Αμερικανοελληναράδες για την πατρότητα του αθλητή ή της αθλήτριας. ...την ίδια στιγμή ο αρθρογράφος βρίσκει την ευκαιρία να τα ψάλλει ένα χεράκι στο Ελληνικό κράτος που με την γραφειοκρατία του δεν δίνει την υπηκοότητα στην αθλήτρια, μήπως αγωνιστεί με τα Ελληνικά χρώματα κάποτε και να είναι με τη βούλα όλα δικά μας, αθλητές, μετάλλια και δόξα. (...για πήγαινε κουμπάρε να πάρεις την Αμερικάνικη ή τη Γαλλική υπηκοότητα κι έλα μετά να μου πεις τι είναι γραφειοκρατία και τι όχι)
...τέλος πάντων, κουβέντα να γίνεται.
...και τα χάλια μας στο δίκτυο, σε θέα δημόσια, να μας δούνε ζόρκους όλλοι και να καταλάβουν πόσο μικρή την έχουμε.
#...την αξιοπρέπεια μας, αλλά κι αυτό που σκέφτηκες αναγνώστη μου σωστό είναι.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου