Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΠΟΣΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΤΕΝΑΤΟΙ ΜΑΣ!

Χαμένος κυριολεκτικά στην καταπληκτική ''Ιστορία της νήσου Λευκάδος'' του Π.Ροντογιάννη,έψαξα να βρω πως αντιδρούσαν οι Λευκαδίτες τον καιρό της αγγλικής κατοχής,πριν την Ενωση.
Στεναχωρήθηκα πολύ συγκρίνοντας με την σημερινή άνευρη εποχή.
Γράφει λοιπόν:
''Παράλληλα ο λαός έδειχνε όπως μπορούσε την εχθρότητα του προς τους Αγγλους.
Ετσι οι πολλοί Λευκαδίτες όχι μόνον αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις που οργάνωσαν οι Αγγλοι μετακαλώντας ξένους ηθοποιούς,αλλά κι εκδήλωναν φανερά την αποδοκιμασία τους τόσο,που έκαμαν τον τοποτηρητή Δέβερτον να φοβηθή και να λάβη προληπτικά μέτρα''.
-Προσέξτε τώρα την συνέχεια:
''Εξ άλλου ήταν γενική η απαίτηση να περικοπούν κατά το ένα τρίτο οι μισθοί των τριάντα ταλλήρων,να καταργηθούν οι θέσεις που δεν προβλέπονταν από το Σύνταγμα,οι συντάξεις 
των ''πολυταλλάρων''.

Και κλείνει ο Ροντογιάννης αναφέροντας για την μεγάλη αγανάκτηση που είχε προκαλέσει το νομοσχέδιο ''περί ετεροχθόνων'' και που προέβλεπε την αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων από τους μη Επτανησιώτες Ελληνες που κατοικούσαν στα νησιά!
Στις μέρες μας δυστυχώς υπάρχουν «ερπετά» που αυτοαποκαλούνται Επτανήσιοι και θεωρούν εαυτούς ανώτερους από άλλες γεωγραφικές ομάδες συμπατριωτών μας.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου