Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Σεπτέμβρη ξεκινούν τα έργα στην πλατεία Σολωμού Zακύνθου

Δυο μήνες πίσω στέλνουν την έναρξη των εργασιών της βιοκλιματικής αναβάθμιση του κέντρου της πόλης οι διαδικασίες του προσυμβατικού ελέγχου. Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο η Ειδική Επιτροπή Έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ έδωσε την έγκριση που απαιτείται και επομένως αρχές του Σεπτέμβρη θα γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα καθώς το έργο θεωρείται “ώριμο”, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινότητα των κατοίκων. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να αλλάξει ριζικά η βιτρίνα του νησιού μας, αφού ολόκληρο το σχέδιο που θα εφαρμοστεί μεταμορφώνει ριζικά την υπάρχουσα κατάσταση.
Παρέμβαση ευρείας κλίμακας
Έχει, ήδη, εγκριθεί η επικαιροποίηση της μελέτης του έργου που περιλαμβάνει μια σειρά από συγκεκριμένες τροποποιήσεις στην αρχιτεκτονική μελέτη, μετά από τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της 20ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και άλλων δημοσίων αρχών. Επίσης του αναλυτικού τιμολογίου εργασιών για τον προϋπολογισμό έργου καθώς και την απαιτούμενη συμπλήρωση των Τευχών Δημοπράτησης, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.
Εκείνο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι δεν αφορά μόνο την πλατεία Σολωμού αλλά ολόκληρο το κέντρο της πόλης αφού παρεμβάσεις θα γίνουν τόσο στις οδούς που την περιβάλλουν, όσο και στην παραλιακή.
Κατόπιν των τροποποιήσεων αυτών έχουν εξασφαλισθεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις για την υλοποίηση του έργου.
πηγή:http://imerazante.gr/ του Βασ.Μούτσιου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου