Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Μεσσιάντσα ρούκα* (σαλάτα με ρόκα και ντομάτες) επιμέλεια Δημ.Φωκά από γαστρονόμο

Αν δεν βρούμε τρυφερή ρόκα στην αγορά, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με αντράκλα.
Υλικά
  • 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • 4 μεγάλες, ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια ή σε λεπτές, στρογγυλές φέτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές (όχι ξιδάτες), κατά προτίμηση θρούμπες 100 mlελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλάτι, καυτερή πάπρικα ή φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄
ΔιαδικασίαΣε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα κυβάκια (ή τις φέτες) ντομάτας, το κρεμμύδι και τις ελιές. Ανακατεύουμε απαλά και απλώνουμε το μείγμα σε μια φαρδιά πιατέλα.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι και το ξίδι, νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.

*Η ρούκα (ρόκα) φύεται σε αφθονία στα Επτάνησα και είναι ιδιαίτερα πιπεράτη. Τη σερβίρουν σε μια σαλάτα με κομιντόρια (ντομάτες), μπόλικο κρεμμύδι, ντόπιες ψιλολιές και κοκκινοπίπερο (καυτερή πάπρικα). 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου