Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΦΥΤΟΥΡΑ για την γιορτή τ' Αγίου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κιλά νερό
  • 1 κιλό σιμιγδάλι
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού αλάτι ψιλό
  • αρκετό λάδι (κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο) για το τηγάνισμα
  • Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα





Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει
  2. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία κουτάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα, ούτε πολύ πηχτή αλλά ούτε και πολύ αραιή.
  3. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα σινί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 12 ώρες περίπου.
  4. Χαράζουμε το γλυκό σε σχήμα μπακλαβά.
  5. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι και παίρνοντας ένα ένα κομμάτι το τηγανίζουμε.
  6. Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε απο το τηγάνι και τις πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή σας όρεξη!!!
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου