Τι χρειαζόμαστε:
- 3 κιλά νερό
- 1 κιλό σιμιγδάλι
- 1/2 ποτήρι του κρασιού αλάτι ψιλό
- αρκετό λάδι (κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο) για το τηγάνισμα
- Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Πώς το κάνουμε:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία κουτάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα, ούτε πολύ πηχτή αλλά ούτε και πολύ αραιή.
- Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα σινί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 12 ώρες περίπου.
- Χαράζουμε το γλυκό σε σχήμα μπακλαβά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι και παίρνοντας ένα ένα κομμάτι το τηγανίζουμε.
- Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε απο το τηγάνι και τις πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή σας όρεξη!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου