Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΙΜΑΝ ΤΗΝ ''ΕΠΤΑΝΗΣΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ''

Στα πλαίσια του φόρουμ, το 2013 στα Ιόνια Νησιά θα πραγματοποιηθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις: κατάθεση στεφάνων στα μνημεία του ναυάρχου Θ.Ουσακώφ και του Ι.Καποδίστρια (Κέρκυρα), Λειτουργίες, παρελάσεις στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων, πανηγυρικές συναυλίες, στις οποίες θα συμμετέχουν ελληνικά και ρωσικά μουσικά συγκροτήματα, γιορτή της ρωσικής κουζίνας, την οποία θα επιμεληθεί ο γνωστός σεφ και διευθυντής του Ιδρύματος Διατήρησης της Ρωσικής Κουζίνας Μακσίμ Σίρνικοβ, στογγυλά τραπέζια με θέμα «Ο ρόλος του θρησκευτικού τουρισμού στην ανάπτυξη των Ιονίων νήσων».
Σημαντικό γεγονός της Ρωσικής εβδομάδας στα Ιόνια νησιά θα αποτελέσουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμή του ναυάρχου Θεοδώρου Ουσακώφ στις 13/10/2013 στη Ζάκυνθο. Η ναυτική μοίρα του Ρώσου ναυάρχου απελευθέρωσε τα Ιόνια νησιά το 1798-1799 και ο Θ.Ουσακώφ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία της Επτανήσου Πολιτείας.
Στη «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» θα παρευρεθεί  πλοίο του ρωσικού  στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
 Οι ναύτες, η ορχήστρα του πλοίου και το μουσικοχορευτικό σύνολο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις του φόρουμ, ως βασικά ενεργά πρόσωπα των εορτασμών, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στη φιλία.
- 05 έως 07 Οκτωβρίου – Κέρκυρα,
- 07 έως 09 Οκτωβρίου – Λευκάδα,
- 09 έως 12 Οκτωβρίου – Κεφαλονιά,
- 12 έως 14 Οκτωβρίου – Ζάκυνθος,
- 14-15 Οκτωβρίου – Πάτρα



και στο διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου